Tuinbonen salade

Tuinbonen salade

Tuinbonen salade

Dit recept komt uit Marokko: "Da's pas echt koken Marokkaans" ISBN 9789036619776
Het is altijd een beetje zoeken naar mooie vegetarische gerechten. Dit is een heerlijke salade voor hen die van tuinbonen houden.

500 gram verse tuinbonen of desnoods uit een potje (bio natuurlijk)
1 kleine Spaanse ui, fijn gesneden (dat Spaans is er niet altijd...een rode ui is ook erg lekker)
Voor de dressing:
3 el olijfolie (het is het lekkerste wanneer je goede olijfolie koopt hiervoor)
2 el citroensap
1 tl gemalen komijn
2 el fijn gehakte peterselie
2 teentjes knoflook geraspt
Keltisch zeezout naar wens (heeft de meeste mineralen)
Vers gemalen zwarte peper

Doe de tuinbonen in kokend (gezout) water en laat ze gaar worden. Daarna goed uitlekken en laten afkoelen.
Meng de bonen en de ui in een slakom. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet dit over de tuinbonen. Roer het geheel goed door en garneer het met een takje peterselie.