Linzensoep uit India

Linzensoep uit India

Linzensoep uit India "Dahl Shorva"

Dit recept komt uit een serie kookboeken: Da's pas koken.
Dit is een serie kookboeken uit verschillende landen en verschillende stijlen.
Dit boek heet INDIA isbn 9036619963

Ingrediënten: voor 10 personen de ingrediënten zijn aangepast door Noor

3 el Kokosolie
500 gr rode linzen of Masoor linzen
2 tl mosterdzaad
2 tl gemalen komijn
2 tl koriander
2 tl Kurkuma
1 kaneelstokje
8 teentjes knoflook geraspt
1 ½ el geraspte verse gemberwortel
10 verse curry bladeren
of (15 gedroogde curry bladeren in een theezakje)
2 grote uien fijn gesnipperd
1 grote groene peper gekneusd
2 liter stevige bouillon (vegetarische biologische bouillon)
3 tomaten in kleine stukjes
2 wortels in kleine stukjes
2 aardappels geschild in kleine stukjes
2 citroenen (Alleen het sap)
1 bosje verse koriander
4 tot 6 el Yoghurt

Verhit de kokosolie in een grote pan met dikke bodem. Voeg mosterdzaad, gemalen koriander, komijn, kurkuma, het kaneelstokje, de knoflook, de gemberwortel geraspt, de groene  curry bladeren in een bundeltje, de groene peper en de ui eraan toe en fruit het even aan. Voeg dan de linzen toe en verwarm het op een laag vuur 5 minuten totdat de kruiden geurig zijn en diep bruin van kleur en de ui zacht is.  Voeg dan de groente bouillon toe en laat het stoven tot de Dahl zacht is geworden. Dit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.
Verwijder het kaneelstokje, de hele peper, het bundeltje curry bladeren. Je kunt nu de soep pureren wanneer je wilt. Dit heb ik echter niet gedaan. Is bij rode linzen nauwelijks nodig.
Voeg vervolgens de gesneden groente toe en laat de soep nog 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de groenten gaar zijn. Voeg het citroensap toe, eventueel nog wat Keltisch zeezout toe(heeft veel en zeer goede mineralen in zich), en de verse fijngehakte koriander. Roer het geheel nog kort door.
Serveer met een schep (Griekse) Yoghurt en een mooi blaadjes koriander en Geniet!!!!