Kokossoep Tom Kha Phak

Kokossoep Tom Kha Phak

Kokossoep "Tom Kha Phak"

Vegetarische kokossoep met groenten voor 8 personen komt uit het boek Aziatische menuwijzer isbn 9039604185

Bereidingstijd is 25 minuten

Ingrediënten: Aangepast door Noor voor 8 personen

6 wortels of 1 grote winterpeen (bospeen heeft de meeste smaak of winterpeen) in plakjes
½ kool (hiervoor heb ik Chinese kool gebruikt) in reepje
½ bloemkool in kleine plakjes
½ pakje kastanje champignons in plakjes
160 gr Galanga wortel vers (Laos wortel te koop in toko’s) geraspt
2 strengen citroengras vers in kleine plakjes gesneden
6 blaadjes Djeroek poeroet. Dit zijn blaadjes van de limoen. Ook wel Lime leaf genoemd.
4 Rode pepers (deze heb ik niet gebruikt)
4 dl kokosmelk. (Ik heb uiteindelijk 4 blikjes kokosmelk gebruik om de juiste hoeveelheid soep te hebben. Dit heb ik aangevuld met twee koppen vegetarische bouillon.)
4 el citroensap of limoensap
2 tl chili olie (hier kon ik niet aankomen. Dus heb chilipoeder erin gedaan op het laatst)
verse koriander naar smaak fijn gehakt

 

Snijd de kool in reepjes, de wortel, de bloemkool en de champignons in plakjes. Snijd citroengras en eventueel de pepers fijn. Doe de kokosmelk met alle ingrediënten behalve de koriander en het citroensap in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 tot 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de koriander en het citroen of limoensap toe. Schep vlak voor het opdienen nog een scheutje chili olie erdoor of een snufje chili poeder. Let op dit kan behoorlijk scherp/heet zijn. Eet smakelijk!!