Herberg Salade

Herberg Salade

Herberg Salade

 

Deze salade kreeg ik bij een herberg.

Drie soorten sla mixen:
Jonge spinazie of veldsla
Eikenbladsla of Romeinse sla
Rucola sla
4 grote vlees tomaten in schijfjes (een halve tomaat per persoon)
Walnoten (5 per persoon)
2 doosjes Champignons in kwarten gesneden
Pijnboompitten even roosteren
Oude kaas (bijna brokkel kaas)
Balsamico azijn
Goede olijfolie
Kokosolie of roomboter

Was de sla en laat het goed uitlekken of droog de sla in een slacentrifuge. (mijn vader deed de gewassen sla vroeger in een schone theedoek en draaide daarmee rond tot de sla droog was.) Rooster de pijnboompitten goudbruin. Snij de tomaten in mooie schijfjes. Bak de champignons even in roomboter of kokosolie (geurende).

Op de bordjes: Leg eerst de tomaten op de borden (een halve tomaat in schijfjes gesneden per persoon). Leg hier tussen de gebakken champignons. Bestrooi dit met pijnboom pitten en geschaafde oude kaas. Leg hierop dakpansgewijs de verschillende sla soorten. Top het af met geschaafde oude kaas en pijnboompitten. Overstroom dit met dressing gemaakt van de Balsamico azijn en de olijfolie, zout en peper.