Universele Spiritualiteit

In deze tijd van nieuw bewustzijn gaan we merken dat allerlei oude vormen en structuren verdwijnen en er een nieuw bewustzijn versneld voor in de plaats komt.

22 oktober |  13-17 uur

In deze tijd van nieuw bewustzijn gaan we merken dat allerlei oude vormen en structuren verdwijnen en er een nieuw bewustzijn versneld voor in de plaats komt. Dat geldt op alle levensgebieden, dus ook voor religie en spiritualiteit. In Willems nieuwe boek met deze titel geeft hij een beeld hoe dit eruit zou kunnen zien, als we voorbij religies gaan naar spiritualiteit die voor iedereen geldt en aansluit op de ontwikkeling van ons bewustzijn.

Het gaat dan om het leven van je goddelijkheid, misschien een groot woord, maar het is wie je werkelijk bent. We hebben alle goddelijke eigenschappen bij onze schepping meegekregen, waarom zouden we die dan niet gaan leven? Willem geeft graag een interactieve lezing, met uitwisseling. Wees welkom! 

Wie is Willem Glaudemans?
Willem is Neerlandicus, schrijver, vertaler, dichter en kunstenaar. Hij is een veelgevraagd spreker en geeft lezingen, workshops, trainingen en persoonlijke begeleiding. Hij vertaalde de ‘Nag Hammadi geschriften’ en werkte jarenlang mee aan de vertaling van het boek ‘A Course of miracles’. Hij is auteur van diverse boeken en bracht in 2004 ‘Het Talentenspel’ uit, in 2010 gevolgd door een versie voor jongeren, onder de naam ‘Jong Talent’. Ook is hij mede-oprichter van Stichting Miracles in Contact en Stichting Centrum voor Attitudinal Healing. 
 
Willem schreef ook verschillende boeken over vergeving. Het begint met het misverstand uit de wereld te ruimen dat vergeving over de ander gaat. Het gaat namelijk altijd over jezelf. Je hebt daarbij zelf de macht om iets te doen, je bent geen slachtoffer. Zoek het niet buiten jezelf maar kijk naar binnen. Als je dat beseft, kun je gaan kijken naar je eigen pijn en verdriet, je teleurstellingen, je boosheid, je wraakzucht. Dat zijn allemaal onderdelen van het ego. Vergeven is het loslaten van alle hoop op een beter verleden.
 
Je kunt dit doen door stil te staan bij hoe je het liever had gehad en dan te constateren ‘maar het was niet zo’. Vervolgens kun je al je verwachtingen loslaten en overdragen. Bij vergeving gaat het dus niet om het vergeven van de ander, maar om het gaan zien wie je werkelijk bent en dat je dat kunt herkennen in de ander. Dat is waar volgens Willem vergeving ten diepste over gaat. Een ander wonder van vergeving is dat het onmiddellijke invloed heeft op de omgeving. Het trauma wordt met terugwerkende kracht geheeld en het verhaal van het ego verdampt. En hoe meer je vergeeft, hoe creatiever je weer wordt.
Verder is het belangrijk dat je gaat inzien dat wij onschuldig zijn. Alleen wordt er vanuit het ego een heel ander verhaal verteld, een verhaal dat wij vervolgens zijn gaan geloven. 
 
Maar God beschuldigt niet en God bestraft niet. Het is ons eigen ego dat schuld en bestraffing in het leven heeft geroepen. In de Cursus staat: ‘Jij denkt dat zonder het ego alles chaos is, maar ik zeg je dat zonder het ego alles liefde zal zijn.’ Omdat we dat niet kunnen geloven, blijven we ons angstvallig aan het ego vastklampen. Er zijn volgens Willem veel verkeerde ideeën over God die uit het ego komen. Dat is in alle religies binnengeslopen, bijvoorbeeld het idee van de belonende en straffende god. Dat zijn projecties van het ego waardoor wij allemaal zijn afgedreven van God. Willem verteld ons dat alle moeilijkheden die wij met God hebben, niet gaan over de ware God maar over de projectie-god van het ego. Voor hem is God liefde, eeuwigheid, eenheid, schepping, al die dingen die wijzelf ook zijn. God heeft ons namelijk geschapen naar zijn eigen beeld en gelijkenis, zoals dat zo mooi in de Bijbel staat. De Cursus zegt hierover: God IS. God heeft zich in ons uitgebreid en daarom zijn wij ook goddelijk. Goddelijkheid is in alles, in God en ook in ons. De meesten van ons zijn dat vergeten, maar iedereen is onderweg om zich dat weer te herinneren. En zo kunnen wij dan uiteindelijk op weg naar huis.

God is liefde, eeuwigheid, eenheid, schepping, al die dingen die wijzelf ook zijn.

Vragen?

Contactgegevens

Noorderlicht Academie
voor Fonoforese & Esoterische Opleidingen,
Healing, Coaching & Therapie
Kvk: 30208330

Molenstraat 2
5664 HV Geldrop

E:
T: 06 28423459


© Noorderlicht Academy - Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.